Büyük Depolarda Raf Sistemleri Nasıl Olmalıdır?

Depo alanları çoğu zaman istifleme amacıyla kullanılır. Bu nedenle depolar, son derece önemli alanlardır. Depo alanlarında ekstra dikkat edilmesi gereken noktalar, mevcut sektöre göre farklılık gösterebilir. Ancak hemen her depo için temel bazı özelliklerin bulunması gerekir.

Depo raf sistemlerinin nasıl olması gerektiği hem yeni depo arayışı içinde olanların hem de öncesinde depo alanları olup raf sistemleri noktasında doğru şekilde tasarım yapmayanların sıklıkla sorduğu bir sorudur. Raf sistemleri seçerken depo alanlarının en doğru biçimde planlanması gerekir. Depo alanlarının en geniş ve verimli şekilde kullanılabilmesi açısından doğru planlama son derece önemlidir.

Raf sistemleri için tercih edilen malzemelerin uzun ömürlü kullanım sunması, raf aralıklarının doğru şekilde ayarlanması ve raf sistemlerinin taşıyacağı maksimum yük esas alınıp kullanılacak profilin kalınlıklarının da doğru belirlenmesi en önemli özelliklerdir. Depo alanları, çoğu zaman yığılacak olan mallara dolu haldedir. Dolayısıyla bu malların hem yüklenmesi hem de alınması sırasında can güvenliğini herhangi bir tehlikeye sokmadan yapılabilmesi, büyük önem arz eden noktalar arasında yer alır.

Raf sistemlerinin kaliteli ve kullanılacak alana uygunluğu kadar bu sistemlerin alınacağı firma seçimi de çok önemidir. Bu noktada kaliteli ve özel çözümleri ile Temesist firması size her zaman en iyiyi sunmak için çalışır. Temesist ile en doğru raf sistemini oldukça kolay bir şekilde bulmak mümkündür.

Depo Raf Sistemi Tercihi

Mevcut deposunda yer kazanmak için bazı değişiklikler yapmayı planlayan kişilerin depo rafı seçimi öncesinde hem fiziksel kısıtlamaları hem de benzersiz işletme gerekliliklerini dikkate almaları gerekir. Raf seçim sürecinde göz önünde bulundurulması gereken bazı püf noktalar vardır.

İlk etapta mevcut depolama hacmini analiz edip derinliğine şekilde depo raf sistemi düşünülebilir. Derinliğine yönde olan depo rafları arasında 1xbet giriş pek çok seçenek vardır. Çift derinlikli depo rafı yani double deep, mekik rafı, paletli kaya, drive-in, geri itişli depo rafı yani push back ve drive through bunlar arasında yer alır. Bu sistem varyasyonları depolarda hacim kullanımını artırır. İçine girilebilecek, içten geçişli ya da çift derinlikli şekildeki depo raflarının kullanımında forklift seçimi, son derece önemli bir konudur.

Konvansiyonel palet raf sistemlerinde “sağ-açı” ya da 15 ile 30 cm daha eklemek, ekstra avantaj sağlar. Bu şekilde ürün ile raflara verilebilecek hasarlar azalır. Aynı zamanda da verimliliği artırıp daha güvenli bir çalışma alanı oluşturmak mümkün hale gelir.

En ağır paletin kaç kg olduğuna dair tahmin yürütmek yerine onları tartmak, daha doğrudur. En ağır paletin, raf gözlerinden ne şekilde istiflenmesi gerektiği göz önünde bulundurulup raf sistemi kapasitesi buna göre talep edilmelidir. Bu sayede depo rafı esneklik sağlar. Bu da ayrı bir güvenlik sunar.

OKU  Verimlilik Nedir?

En Fazla Kullanılan Raf Sistemleri

Kullanım alanı ve ihtiyaçlar kapsamında birçok raf sistemi tasarlanıp üretilir. Firmaların ihtiyaçları doğrultusunda bu sistemlerde yenilikler yapılır. Mekanizmaların yoğun kullanıldığı pratik yapılı sistemler, iş gücüne duyulan ihtiyacı azalttığından rağbet görür. Paletli raf sistemleri de yine buna benzer sebeplerle tercih edilir. En fazla kullanılan raf sistemleri kısaca şöyledir;

  • Sırt sırta raf sistemleri
  • Katlı raf sistemleri
  • Konsol kollu raf sistemleri
  • Kayan raf sistemleri
  • Metal raf sistemleri
  • Ahşap raf sistemleri
  • Aslı raf sistemleri

Temesist firması, size özel çözümleri ile en iyiye ulaşmanıza olanak veren bir firmadır. Kaliteli iş süreçleri ile uzun seneler sorunsuz kullanacağız raf sistemlerinin sahibi olursunuz.