Ziraat Bankası Kredi Erteleme Nasıl Yapılır? 2023

Ziraat Bankası ülkemizdeki en yaygın bankadır. Birçok kişiye kredi sunulmaktadır. Bankadan almış olduğunuz kredileri ertelemek mümkündür. Ziraat bankası kredi erteleme nasıl yapılır? Sorusu bu sebeple sıklıkla sorulmakta olan bir sorudur.

Ziraat Bankası kredi katı borçlarını bir kereye mahsus olacak şekilde belirli dönemlerde ertelemektedir. Bunun dışında kullanılan kredilerin özelliklerine göre erteleme yapmaktadır. Devlet tarafından zaman zaman sunulmuş erteleme imkanları da bulunmaktadır. Hangi kapsam içerisinde erteleme yapılmak isteniyorsa ona göre başvuru yapılmalıdır. 31 Aralık öncesi çekilmiş olan kredileri banka ayrıca değerlendirmekte ve erteleme imkanı sunmaktadır.

Ziraat Bankası kredi borcu nasıl ertelenir?

Ziraat Bankası üzerinden kredi kullandıysanız bunu ertelemek mümkün. Borcunuzu ertelemek için yapmanız gerekenler aşağıda sıralanmıştır;

Sms yolu kullanarak erteleme yapmak istiyorsanız “ERTELEME” yazdıktan sonra boşluk bırakarak “TC kimlik numarası” tuşlanmasıyla birlikte 4757′e gönderilir. Başvuru böylece alınmış olacaktır. Kısa bir süre içerisinde size bilgilendirme sağlanacaktır.

Ziraat Bankası müşteri hizmetlerini arayarak da erteleme yapabilirsiniz. “444 00 00” veya “0850 220 00 00” numaralı telefon numaraları üzerinden kredi borcu erteleme talebini iletebilirsiniz. Başvuru böylece alınmış olacaktır. Kısa bir süre içerisinde size bilgilendirme sağlanacaktır.

İlginizi Çekebilir: İş Bankası Kredi Erteleme Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankası kredileri kaç ay erteledi?

Ziraat Bankası, ödeme problemi ile karşılaşmakta olan müşterilerine bir takım ödeme imkanları sunmaktadır. Kredilerinin 6 aya varan sürelerde ödemesiz zaman olacak şekilde, turizm gibi belirli zamanlarda faaliyeti bulunmakta olan sektörlerde ise 12 ay gibi uzun bir zaman ilave süre vererek müşterilerinin daha rahat koşullarda ödeme yapmasını sağlamaktadır.

Sunulan imkanların ayrıntılı olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Dönemsel olarak şartlarda bir takım değişiklikler olabilir. Belirli zamanlarda ertelemeye ek bir faiz uygulanmazken, bazı durumlarda ek faiz talep edilmektedir. Müşteri bu sebeple son kararı yeterince inceleme yapılmasından sonra vermelidir.

Kredi borcu 1 ay gecikirse ne olur?

Bankalardan almış olduğunuz kredileri geciktirmeniz durumunda bir takım yaptırımlar ile karşılaşabilirsiniz. İlk olarak gecikmenin olması durumunda banka size gecikme faizi uygulamaktadır.  Uygulanacak olan gecikme faizi en fazla %30 olacak şekilde belirlenmiştir. Bu miktarın üzerinde uygulanması mümkün değildir.

Ödemenin ısrarlı bir şekilde yapılmaması durumunda banka müşteriyi takibe almaktadır. 3 ay süreli olacak şekilde bu durum devam etmektedir. Ödemenin yapılmaması durumunda İcra işlemleri başlatılmaktadır. Bu durumda mevcut borcun üzerine yapılan masraflar da eklenecektir. Banka takibi süresi geçmiş dönemlerde kısa süreli uzatılmıştır. Bu süre pandemi döneminde 180 gün olarak uygulansa da şuan 90 gün olarak değerlendirilmektedir.

Ziraat Bankası borç kapatma kredisi veriyor mu?

Ziraat bankası üzerinden almış olduğunuz krediyi erteleyebilirsiniz. Bunun dışında borç kapama imkanından da faydalanabilirsiniz. Banka uygun koşullarda borç kapama kredisi sunmaktadır. Banka çeşitli sebeplerden dolayı borcunu ödeyemeyen kişilere 100 bin TL kredi vereceğini duyurdu. Kullanılacak borç kapatma kredisinin ilk ödemesi de 3 ay sonra başlayacak. Kullanılacak olan bu kredinin minimum vade sayısı 3 olarak belirlenmiş. Kullanılacak olan bu kredinin maksimum vade sayısı 36 olarak belirlenmiş. Bu aralıkta müşteriler kredilerini kullanabilirler.

OKU  Ziraat Bankası Personeli Ne Kadar Maaş Alır? (GÜNCEL)

Tüketici Kredisi Erteleme

Bireysel olarak banka üzerinden almış olduğunuz kredilerinizi 3 ay ile 6 ay arasında erteleyebilirsiniz. Erteleme süresi boyunca bankanın güncel kampanyaları çerçevesinde faiz uygulanmaktadır. Faiz toplam borca eklenmektedir. Yeni taksitler hesaplanarak müşteriye iletilmektedir.

Çiftçi Kredisi Erteleme

Ziraat Bankasından Çiftçi kredisi almış olmanız durumunda bu krediyi ertelemek mümkündür. Dönemsel olarak bu kredinin 12 ay gibi bir zaman aralığında ertelenmesi mümkün olmaktadır. İsteyen müşteriler 1 ile 12 ay arasında erteleme talebinde bunabilirler. Dönemsel olarak uygulanmakta olan faiz borç üzerine eklenmektedir.

Yapılmış olan açıklama çerçevesinde çiftçilere özel bir takım haklar da sunulmuştur. Genel olarak 36 ay vadeli bir şekilde kredi kullanılabilirken, çiftçilere 5 yıl vadeli olarak kredi sunulmaktadır. Ayrıca en yüksek erteleme süresi de çiftçilere verilmektedir. Diğer meslek kollarına 6 aya kadar erteleme süresi sunulurken, çiftçilere 12 ay erteleme sunulmaktadır. Ayrıca ertelemeden doğan faiz ve masraflar da son derece düşük olarak hesaplanmaktadır. https://www.ziraatbank.com.tr/tr/kurumsal/krediler/tarim-sektoru-kredileri/diger-hizmetlerimiz/yapilandirma-uygulamalari üzerinden çiftçilerin kredi kullanımında ne gibi ayrıcalıklarının bulunduğu izah edilmektedir.

Kredinizin ertelenmesi için, *kredi ertele* yazılmasının arkasından boşluk bırakarak TCKN numarası ile 4757′ ye iletmeniz gerekecektir. Başvuru neticesi sizlere kısa bir sürede iletilecektir.

444 00 00” veya “0850 220 00 00” numaralı telefon numaraları üzerinden kredi borcu erteleme talebini iletebilirsiniz.  Ayrıca bankaya direk olarak giderek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Her durumda yapmış olduğunuz başvuru kısa bir süre içerisinde değerlendirilip tarafınıza bilgi aktarılacaktır.

 

 

baskılı ıslak mendil