2023 İBB Sosyal Yardım Kartı Başvurusu ve Sorgulama

2023 İBB sosyal yardım kartı başvurusu ve sorgulama ile başvuru süreci izlenebilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardımları ihtiyaç durumuna göre verir. 2023 İBB sosyal yardım kartı başvurusu ve sorgulama işlemleri, online olarak yapılabilir. Böylece vatandaşların işi kolaylaşır.

Sosyal yardımlar arasında farklı destekler yer alır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Sosyal destek kartı (İstanbul kart)
  • Eşya desteği, tersine göç desteği
  • İstanbul halk süt, İstanbul halk ekmek desteği
  • Askıda fatura, aile destek-anne bebek destek paketi
  • Eğitim destek paketi, tablet desteği, yeni doğan desteği paketi

Tüm destekler, ailelerin ve bireylerin ihtiyaç durumuna göre verilir. Bireylerin ihtiyaç durumları tek tek incelenir. Ardından hangi yardımlardan kimin yararlanacağı belirlenir.

İBB Sosyal Yardım Kartı 2023 Ne Kadar?

İBB sosyal yardım kartı 2023 yılında aylık yükleme tutarı 400 TL’dir. Karta ilk yüklemede 400 TL aktarılır. Devam eden aylarda ödeme tutarı değişiklik gösterir. 4000 TL, 500 TL, 600 TL ve 700 TL gibi farklı miktarlarda yardım yapılır.

Sosyal yardım kartına ne kadar yükleme yapılacağı, hanedeki kişi sayısına göre belirlenir. Kart yükleme işlemleri ayın birinde yapılır. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sosyal yardım ekipleri hane ziyareti yapar. Bu ziyaretler sırasında ailenin ihtiyaçları tespit edilir.

Sosyal yardım parasının yatıp yatmadığı, İstanbul Kart Mobil’den öğrenilebilir. Yapılması gereken https://www.istanbulkart.istanbul/istanbulkart-mobil adresinden uygulamayı indirmektir. Hanenin gelir durumu, çocuk sayısı gibi detaylara göre sosyal yardım kartına yatırılacak miktar değişir.

İBB Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım başvurusu yapmak için sosyalyardim.ibb.gov.tr adresine girilmelidir. Buraya girdikten sonra “Online Başvuru” seçeneğine tıklamak gerekir.

Gelen ekranda ilk olarak başvuru türü seçilmelidir.

Başvuru Türü olarak üç farklı seçenek vardır. Bu seçenekler şu şekildedir:

  • Geçim/sofra destek
  • Evlilik desteği
  • Yenidoğan desteği

Bu seçenekler arasından uygun olanı seçmelisiniz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi uygun olan yardımları belirlemek için gerekli incelemeleri yürütür.

Başvuru türünden sonra Covid-19 durumu seçilmelidir. Pozitif ya da Negatif olacak şekilde hastalık durumu belirlenmelidir. Ardından kimlik numarası girilmelidir.

Başvuru yapan kişi doğum tarihi bilgisini girmelidir.

Doğum tarihinden sonra isim ve soy isim bilgisi girilmelidir. Devamında güvenlik kodunun girilmesi gerekir.

Tüm bilgiler girildikten sonra bilgilendirme metinleri onaylanmalıdır. Bilgilendirme metinlerinin yanında yer alan kutucuklar işaretlenmelidir.

“Onaylıyorum” yazan kutucuklar işaretlenmeden işlem yapılması mümkün değildir. Bu nedenle kutucuklar, eksiksiz şekilde işaretlenmelidir.

OKU  HGS Cezası İnternetten Nasıl Ödenir?

Son olarak “Kaydet ve Devam Et” yazan kısma tıklanır.

İBB Sosyal Yardım Başvuru Sorgulama Nasıl Yapılır?

İBB sosyal yardım başvuru sorgulama işlemi, sosyalyardim.ibb.gov.tr adresinden yapılabilir. Bunun için “Başvuru Sorgulama” seçeneğine tıklanmalıdır.

Başvuru sorgulama alanında ilk olarak T.C. kimlik numarası girilmelidir.

Ardından doğum tarihinin girilmesi gerekir.

Başvuru yapmak isteyen kişilerin ilk olarak isim bilgisi girmesi gerekir.

Ardından soy isim bilgisinin girilmesi gerekir.

Devamında güvenlik kodu girilmelidir.

Tüm bilgiler girildikten sonra “Sorgula” yazan alana tıklanmalıdır.

İBB Sosyal Yardım Başvuru Sonucunu Nasıl Öğrenirim?

İBB sosyal yardım başvuru sonucunu öğrenmek için “Başvuru Sorgulama” işlemi yapılmalıdır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, başvuruları ilk olarak ön değerlendirmeye alır. Eğer ön değerlendirme olumlu sonuçlanırsa hane değerlendirmesi yapılır.

Yapılan incelemeler neticesinde evrak talebinde bulunur. Vatandaşlardan 2023 İBB sosyal yardım kartı başvurusu ve sorgulama için belgeler istenir. Aynı zamanda KVKK metin onayı da talep edilir. Tüm incelemeler tamamlandıktan sonra sosyal yardım ödemeleri başlar.

İBB Sosyal Yardım Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

İBB sosyal yardım başvurusunun sonuçlanma zamanı, tüm süreçler tamamlandıktan sonradır. İlk olarak başvurular ön değerlendirmeye tabi tutulur. Ardından hane incelemesi yapılır. Evrak teslimi ise daha sonraki aşamada talep edilir.

Hanenin gelir durumuna göre hane incelemesi için İBB yetkilileri evleri ziyaret eder. Hane ziyareti sırasında evde olmayanların bir işlem yapmasına gerek kalmaz. İBB tarafından ziyaretler tekrarlanır.

Evrak teslimi için vatandaşlara tarih verilir. Uzun saatler beklememek için verilen randevu tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesine başvurması gerekir. Evrak teslimi bir başkası tarafından da yapılabilir.

Tüm başvuru süreci tamamlandıktan sonra SMS ile başvuru sahiplerine bilgilendirme yapılır.

İBB Sosyal Destek Kartı Kaç Günde Gelir?

İBB sosyal destek kartının kaç günde geleceği, işlemlerin ne zaman tamamlanacağına bağlıdır. Hane ziyaretleri, evrak inceleme ve sistem değerlendirmesine göre işlemler tamamlanır. İşlemler tamamlandıktan sonra Sosyal Destek Kartı gönderim aşamasına geçilir.

Sosyal destek miktarları, hanenin gelir durumuna göre belirlenir. Gelir durumu düşük olan vatandaşlara, düzenli olarak ödeme yapılır. Nakdi yardımların yanı sıra ayni yardımlar da verilir. Bu sayede ihtiyaca uygun şekilde sosyal yardımlar verilir.

İBB Nakdi Sosyal Yardım Kaç Ayda Bir Verilir?

İBB nakdi sosyal yardımın verile sıklığı, ayda birdir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Değerlendirme Kurulu ne kadar yardım verileceğini belirler. Buna göre yardımlar her ayın 1’i ve 5’i arasında ödenir.

Yardımlar ile ilgili bilgilendirme SMS yoluyla yapılır. Bu sayede yardımların ne zaman yatırıldığı anlaşılır. Yardımlar düzenli olarak ödenir. Kişilerin maddi durumunda bir iyileşme olursa yardımlar kesilir.

Sigortalı çalışmaya başlayanların yardımları otomatik olarak kesilir. Bunun dışında bir gelir iyileşmesi olursa kuruma bilgi verilmelidir.

İBB 1200 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

İBB 1200 TL yardım başvurusu yapmak için sosyalyardim.ibb.gov.tr adresinden müracaat etmek gerekir. İBB’nin yaptığı sosyal yardım tutarları yıllara ve sosyal yardım türüne göre değişir.

OKU  Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Randevu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Yeni evli çiftlere tek seferlik 7000 TL ödeme yapılır. İBB, öğrencilere burs olarak 1200 TL verilir. Bu yardımın tutarı yıllara göre değişebilir. İBB’nin farklı sosyal yardım seçenekleri vardır. Kurum gerekli durumlarda eşya desteği yapar.

İstanbul’da geçinmekte zorlananlar için tersine göç desteği verilir. Bu destek sayesinde kişilerin memleketlerine dönmesi kolaylaşır. Belediye tarafından halk ekmek desteği de verilir.

Askıda fatura desteği sayesinde hayırseverler tarafından ihtiyaç sahiplerinin faturası ödenir. Aile destek paketi, anne-bebek destek paketi gibi ödemeler vardır. Yeni doğum yapan annelere, yeni doğan destek paketi verilir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bir kez başvuru yapılması yeterlidir. Birden fazla başvuru yapılmasına gerek yoktur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, en uygun yardımları sağlar. Ödemeler ve ayni yardımlar, düzenli şekilde yapılır.

İBB Sosyal Yardım Kartı Hangi Marketlerde Geçerli?

İBB sosyal yardım kartının geçerli olduğu marketler arasında pek çok firma vardır. Migros, Şok, BİM gibi marketlerde geçerlidir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım miktarını ihtiyaca göre belirler. Yardımlar karta yüklenir.

İBB sosyal yardım kartı kullanılarak bazı ürünlerin alınması mümkün değildir. Tütün ve alkol ürünlerinin sosyal yardım kartı kullanılarak alınması mümkün değildir. Sosyal yardım başvurularının online olarak yapılması, karta ulaşımı kolaylaştırır.

Sosyal yardımlar sayesinde İstanbul’da geçinmek daha kolay olur. Sosyal yardımlardan sadece İstanbul’da yaşayan vatandaşlar yararlanabilir. Farklı şehirlerde yaşayanların, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardımlarından yararlanması mümkün değildir.

2023 İBB sosyal yardım kartı başvurusu ve sorgulama ile yardımların akıbeti kontrol edilir. Yardımlardan yararlanmak isteyenler, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden gelen SMS’leri takip etmelidir. Bu sayede ödeme süreci hakkında bilgi edinilir.

baskılı ıslak mendil