Tezos Coin Nedir? Tezos Coin Geleceği ve 2023 Fiyat Tahmini

Günümüzde yaygın bir ağ olan blok zincirlerde işlevsellik konusu bir hayli önem arz etmekte. Böylesi bir piyasada rakiplerini hızla geride bırakarak yükselişe geçen Tezos Coin yeni nesil yatırımcılar tarafından bir hayli ilgi görüyor. Bu son dönemde popülaritesiyle piyasada yeni denge düzeni oluşturan kripto paranın detaylarına yazının devamında ulaşabilirsiniz.

Şu bilgiyi belirtelim ki bu konuda anlattıklarımız yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Yatırımcı, kendi analizine güvenip yatırım yapmalı.

Tezos Coin Nedir?

Tezos Coin temelde token bağlantılı bir blok zincirdir. “Tez” veya “Tezzie” olarak da adlandırılabilmektedir. Tezos tıpkı Ethereum gibi bir akıllı sözleşme platformudur. Benzerlerinden ayrılan yönü platformda değişiklik yapılabilmesine izin verilmesidir. Bu durumun sebebi her daim gelişime açık teknoloji dünyasının yenilenme ve güncellenmeye ihtiyaç duymasıdır. Tezos da kendi içinde yapılabilecek uyum faaliyetleriyle zamanla ortaya çıkabilecek ihtiyaçlara sert bir çatallanma yapmadan yanıt vermeyi hedeflemiştir.

Tezos Coin Kim Üretti? Kurucusu Kim?

2014 senesinde geliştirilmeye başlanan Tezos Coin’in kurucuları Arthur Breitman ve Kathleen Breitman liderliğindeki bir grup yazılımcıdır. Bu ekip 2017 senesinde bir kampanya düzenleyerek Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere toplamda yaklaşık 250 milyon dolar tutarında fon topladılar. Toplanan fonun idaresi merkezi İsviçre olan Tezos Vakfına aittir. İlerleyen zamanlarda vakıf, Tezos Token kullanıcılarının yönetimde güçlenmesiyle kendini geri çekmiştir. Ardından Token ekibi daha fazla söz sahibi olarak blok zincir uygulamasını güçlendirmişlerdir.

Tezos Coin Nasıl Satın Alınır?

Diğer sanal para birimlerine nazaran Tezos Coin satın almak daha kolaydır. Bu durumun sebebi esnek bir platform üzerinde kurulu olmasıdır. Türkiye’de Türk Lirası ile basit ve zahmetsiz bir şekilde Tezos Coin satın alınabilmektedir. Bunun için herhangi bir teknik bilgi gerekmez. Öte yandan bazı yatırımcılar coin piyasasında madencilik faaliyetleri yürütmek isteyebilirler. Tezos Coin madenciliği de oldukça kolaydır. Tezos platformu geliştirildiği günden beri madencilik yapılması için yetkilendirilmiş PoS sistemine olanak tanımıştır. Bu sistemde cüzdanınızda yeterli miktarda Tezos olması tek koşuldur. Ekstra bir elektrik üretimi yahut cihaza gerek duyulmaz. Madencilik uygulamaları sanal yapılmaktadır.

Tezos Coin
Tezos Coin

Tezos Coin Neden Değerli?

Tezos sisteminin en ayırt edici unsuru yönetişimdir. Birçok blok zincirin aksine Tezos karar verme süreciyle kullanıcıların şahsi ağlarını senkronize etmek üzerine kuruludur. Bunun sonucu olarak kullanıcılar platformda söz sahibi olmak için teşvik edilir. Gelişim konusunda kullanıcılarına etkinlik tanıyan bu sanal ortam aktivitesinin meyvesini popülaritesinin yükselmesiyle alır. Bu sayede para birimi değerlenir.

OKU  Holo (HOT) Nedir?

Tezos Coin Güvenilir Mi?

Elbette ki sanal dünya risklerle doludur. Dolayısıyla birçok kullanıcı buralarda yatırım yaparken endişeye düşebilir. Ancak bu endişelerin minimize olduğu bir kripto para birimi olan Tezos yükselen başarı grafiği de göz önüne alındığında oldukça güven vermektedir. Beklenmedik inişlerden uzak ve artan ivmeli bir tutum sergilemiştir. Değişen gerekliliklerin site üzerinden giderilebilmesi sayesinde olumsuz birçok durumun önüne geçilmektedir.

tezos token
tezos token

Tezos Coinin Geleceği Nasıl?

Her dönem ilgi çeken bir kripto para projesi olan Tezos, tahminlere göre gelecekte de bu yaygın beğenisini koruyacaktır. Akıllı sözleşme dili ve modern yönetim modeli sayesinde piyasaya girdiği zamanki zorlukları hızla aşmıştır. Devam eden bu başarısıyla uzun vadede kar getirme olasılığı yüksek olan sanal para birimlerindendir.

2023’de Tezos Coin Fiyatı Ne Olur?

Önceki performanslarına dayalı olarak yapılan tahminler sonucu Tezos projeksiyonlarının günümüze kadar koruduğu artışı 2023 yılında da koruyacağı yönündedir. Analistlere göre 2023 yılında Tezos Coin’in ortalama fiyatı 3 ila 4 dolar bandını görebilir. Ancak bu tahminlerin geçmiş odaklı yapıldığı potansiyel yatırımcılar tarafından bilinmeli ve gözden çıkarılmamalıdır. Gelecekte ani ve beklenmeyen bir olay yaşanması halinde anlık düşüşler veya çıkışlar yaşanabilir. Fakat yine de bu istikrarsızlık olasılığını minimize etmek adına platform yenilikçi önlemlerini almaktadır.

2025’te Tezos Coin Fiyatı Ne Olur?

Tezos projesi piyasa duyarlılığını kripto para meraklıları arasında arttırabilirse sabit fiyat endeksine ulaşabilir. Bunun yanında rakiplerinin yapabileceği hatalar ve Tezos’un ayakta kalabilmek için alacağı önlemlere de bağlı olmak şartıyla artan bir ivme çizebilmesi de ihtimaller arasında. Tahmincilere göre 2025’te Tezos Coin’in karşılığı ortalama 6 ila 7 dolar bandında olacaktır.

2030’da Tezos Coin Fiyatı Ne Olur?

Kripto para piyasasının değişken ve dış faktörlere de bağımlı olması kesin tahmin yapılmasının önündeki engellerden en büyüğü. Ancak Tezos’un başarılı geçmişine bakıldığında 2030 yılında ortalama değerinin 15 ila 16 dolar arasında olacağı düşünülmektedir.

Tezos Coin Bulunduğu Borsalar

  • Binance
  • Coinbase Exchange
  • io
  • KuCoin
  • Kraken
  • Bithumb
  • Huobi Global
  • Bitfinex
  • Liquid
  • Coinlist Pro
  • Poloniex

baskılı ıslak mendil