Neden Kredi Çekemiyorum?

Kredi çekemeyenlerin sayısındaki hızlı artış, yetkilileri sicil affı çıkartarak çözüm bulma durumunda bıraktı. Sicil affından yararlanabilmek için 6 ay içinde ilgili bankaya başvuruda bulunmak gerekiyor. Ülkemizdeki mevcut maaşlarla geçinmek oldukça zordur. Bu zor şartlara rağmen geçinebilen ve hayatını idame ettirmeye çalışan insanlarımız gerçekten de takdire şayan bir ev ekonomisi yapmaktadır.

Neden Kredi Çekemiyorum?
Neden Kredi Çekemiyorum?

Ev sahibi olanların yani kira ödemeyenlerin durumu daha kolay olsa da, yine de geçinmek oldukça zordur. Bu durumda insanların yardımına banka kredilerinin koştuğu bir gerçektir. Pek çok kişi için kredi çekmek kolay olurken, bir çok insan da neden kredi çekemiyorum sorusuna cevap aramaktadır.

İnternet sayesinde her işlemin kolay hale gelmesi ve başvuruların anında sonuçlanması, kredi notu yüksek olmasına rağmen, kredi başvuruları onaylanmayan kişilerin red cevabı alması kredi notunun banka ortalamasına uygun olmadığı anlamına gelir.

Yani kredi notunuz 1500 puansa ve bankanın alt limiti 1600 olarak belirlenmişse, kredi başvurunuz reddedilecektir. Ancak şubeye giderseniz, başvurunuzun onaylanması mümkün olabilir.

Neden Kredi Notu Düşer?

Kredi notunun düşme sebepleri bir çok faktörden etkilenmektedir. En sık kredi notu düşme sebepleri;

  • Kredi borcunun düzenli ödenmemesi,
  • Kredi kartı borcunun düzenli ödenmemesi,
  • Yasal takibe düşmek,
  • Sürekli kredi başvurusu yapmak,
  • Gelir olmaması ve hesaplarda hareketsizlik

Kredi notu her ay otomatik olarak güncellenir. Yukardaki durumların tersini yapmanız durumunda ise, kredi notunuz yükselir.

Kredi notu 0 ve 1900 arasında değişir. 1500 ve üzeri olan kredi notlarına genelde kredi kullandırılmaktadır. Kredinin kullanımı için banka şubesine başvurmanız daha iyi sonuç almanızı sağlar.

Ekstra gelirleriniz varsa bunları belgelendirerek kredi almayı kolaylaştırabilirsiz. Kredi notunuzu yükseltmek oldukça önemlidir ve bu nedenle notunuz yükselene kadar kısa sürede yükseltme işlerini yaparak kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.

OKU  Visa Kart ve Mastercard Farkı Nedir?