PancakeSwap Nasıl Kullanılır 2023

PancakeSwap, BEP-20 jetonlarını değiştirmenize izin veren merkezi olmayan bir borsadır. PancakeSwap’ta BNB’yi Spore Finance gibi başka bir token ile değiştirebilirsiniz. Ancak, BNB’yi başka bir jetonla takas etmeden önce PancakeSwap’a bir kripto para birimi cüzdanı bağlamanız gerekir. Ayrıca, kripto para cüzdanınızda bir miktar BNB bulundurmanız gerekir. Kripto para cüzdanınızda BNB yoksa Binance gibi bir kripto para borsasından satın alabilirsiniz. Ardından, kripto para cüzdanınıza gönderebilirsiniz. PancakeSwap ayrıca gelir elde etmek için LP jetonlarına yatırm yapmanıza izin verir.

Bu makalemizde güncel olarak PancakeSwap 2023 de nasıl kullanılır bunu öğreneceksiniz.

PancakeSwap nasıl kullanılır

PancakeSwap’i kullanmak için Trust Wallet gibi bir cüzdana bağlamanız gerekir. Ardından, başka bir jetonla takas yapmak için BNB’yi kullanabileceksiniz. Ancak, önce bir miktar BNB satın almanız ve bunu Trust Wallet’a yatırmanız gereklidir. Fee ücretler çok yüksek olduğundan Trust Wallet üzerinden BNB satın almayın. Bunu Binance gibi bir kripto para borsasında BNB satın alarak yapabilirsiniz. Ardından, Akıllı Zincir adresinizi Trust Wallet’a kopyalayın ve Binance’deki “BNB Çekme” sayfasına gidin. Para çekme sayfasında, Trust Wallet’taki Akıllı Zincir adresinizi “Adres” alanına yapıştırın, çekmek istediğiniz BNB miktarını girin ve çekin.

Trust Wallet’taki Akıllı Zincir adresinize BNB yatırdıktan sonra, BNB’yi başka bir jetonla değiştirmek için PancakeSwap’ı kullanabileceksiniz.

1. Trust Wallet’ı indirin ve BNB yatırın

Başlangıç ​​olarak, bir kripto para cüzdanına sahip olmanız gerekir. Bu örnekte Trust Wallet kullanacağız.

Öncelikle App Store veya Google Play Store’a gidin ve Trust Wallet’ı indirin. Trust Wallet’ı indirdikten sonra yeni bir cüzdan oluşturmanız gerekir. Trust Wallet’ta yeni bir cüzdan oluşturmak için kurtarma ifadenizi kaydetmeniz ve doğrulamanız gerekir.

Trust Wallet’ta yeni bir cüzdan oluşturduğunuzda, kripto para birimlerinin bir listesini göreceksiniz.

Akıllı Zincir cüzdanınızı açmak için “Akıllı Zincir”e (smartchain) dokunun. Akıllı Zincir cüzdanınızda “Gönder”, “Al”, “Kopyala” ve “Daha Fazla” dahil olmak üzere birden fazla simge göreceksiniz. Akıllı Zincir adresinizi kopyalamak için “Kopyala”ya dokunun.

Daha sonra bu adrese BNB yatırmanız gerekiyor.

Artık Trust Wallet’ta bir cüzdan oluşturduğunuza göre, BNB satın almanız gerekiyor. Binance gibi bir kripto para borsasından BNB satın alabilirsiniz. Öncelikle Binance uygulamasını App Store veya Google Play Store üzerinden indirin. Ardından, bir Binance hesabı oluşturun ve binance referans kodu olarak “RDKC9DF3”ü kullanın. Daha sonra kimliğinizi doğrulamanız istenecektir.

Kimliğinizi doğrulamak için kimliğinizin önünü ve arkasını yüklemeniz gerekir. Kimliğinizi doğruladıktan sonra, uygulamadaki ters simgeye ve ardından “Satın Al”a dokunun. satın alabileceğiniz kripto para birimlerinin bir listesini göreceksiniz.

OKU  Cocos Coin Nedir? Cocos Coin Yorum, 2025 Fiyat Tahmini

Ardından, “BNB” üzerine dokunun, satın almak istediğiniz BNB miktarını girin ve tekrar “Satın Al” üzerine dokunun.

Henüz bir ödeme yöntemi eklemediyseniz, kredi veya banka kartı bilgilerinizi sağlamanız gerekir.

Binance’de bir miktar BNB satın aldıktan sonra, bunu Trust Wallet’a göndermeniz gerekir. İlk olarak, alt gezinme çubuğundaki cüzdan simgesine dokunarak Binance üzerinde portföyünüze gidin. Sırası ile, “BNB” ve ardından “Çekin” üzerine dokunun.

“BNB Çek” sayfasında, “Adres” alanına Trust Wallet’tan aldığınız smartchain adresinizi yapıştırın.

Ardından, göndermek istediğiniz BNB miktarını girin ve “Çek”e dokunun. Para çekme işleminin tamamlanması yaklaşık 30 ila 60 dakika sürecektir.

2. PancakeSwap’a gidin ve “Bağlan”a dokunun

BNB’yi Trust Wallet’a gönderdikten sonra, onu PancakeSwap’ta başka bir token ile değiştirebileceksiniz.

İlk olarak, PancakeSwap web sitesine gidin. PancakeSwap üzerinde takas yapmak için önce bir cüzdana bağlanmanız gerekir.

Bir cüzdana bağlanmak için üst gezinme çubuğundaki “Bağlan” seçeneğine dokunun.

WallerConnect'i PancakeSwap'a bağlayın

“Bağlan”a dokunduktan sonra “Cüzdana bağlan” açılır penceresi açılacaktır. Açılır pencere, bağlanabileceğiniz cüzdanların bir listesini içerir. WalletConnect’e bağlanmak için “WalletConnect” üzerine dokunun.

3. Bir cüzdana bağlanın

“WalletConnect”e dokunduktan sonra bağlanabileceğiniz cüzdanların bir listesini göreceksiniz. Trust Wallet kullandığınız için Trust Wallet’a bağlanmak için “open”e dokunun.

Ardından sayfayı Trust Wallet’ta açmanız istenecektir. PancakeSwap’in ona bağlanmasına izin vermek için Trust Wallet’ta sayfayı açmanız gerekir.

Sayfayı Trust Wallet’ta açmak için “Aç”a dokunun.

4. Bir para birimi seçin

PancakeSwap cüzdanınıza bağlanmak istiyor

“Aç”a dokunduktan sonra Trust Wallet açılacaktır. Trust Wallet’ta bir onay sayfası göreceksiniz. PancakeSwap’ın Trust Wallet’a bağlanmasına izin vermek için “Bağlan”a dokunun.

PancakeSwap'ta bir para birimi seçin

Artık Trust Wallet’ı PancakeSwap’a bağladığınıza göre, üst gezinme çubuğunda adresinizi göreceksiniz. Bu, Trust Wallet’ın PancakeSwap’a başarıyla bağlandığı anlamına gelir. Artık BNB’yi başka bir jetonla değiştirebileceksiniz.

5. Satın almak istediğiniz jetonun sözleşme adresini bulun

Satın almak istediğiniz jetonun sözleşme adresini bulmak için bscscan.com veya coinmarketcap.com’da ziyaret etmeniz gerekir.

Ardından, “Sözleşmeler” altında belirtecin iletişim adresini kopyalayın ve “Ad ara veya adresi yapıştır” alanına yapıştırın.

Son olarak, belirteci PancakeSwap’a aktarmak için “İçe Aktar”a dokunun.

Artık jetonu PancakeSwap’a aktardığınıza göre, takas işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. İlk olarak, jetonla takas etmek istediğiniz BNB miktarını girin. Örneğin, 0.1 BNB takas etmek istiyorsanız, “Kimden” alanındaki miktar kısmına “0.1” girin.

Son olarak, içe aktardığınız jeton için BNB’yi değiştirmek için “Takas Et”e düğmesine dokunun.

baskılı ıslak mendil