2023 Yılında Alınabilecek En İyi 10 Yurtdışı Hisse Senedi

2023 Yılında Alınabilecek En İyi Hisse Senetleri:

1. Microsoft (MSFT)

Microsoft (MSFT) 2021’de harika bir yıl geçirdi ve yılı %46 kar ile kapattı.

Microsoft’un 2021’deki güçlü performansı, aralarında evden çalışmanın giderek daha fazla benimsenmesi olan birkaç faktör tarafından yönlendirildi. Bu, yıl boyunca dijital iş yeri araçlarının çoğu için de büyümeyi tetikledi.

Microsoft, 2021 yatırımcı raporunda bu gelişmeleri yer vermişti. Şirket, yöneticileri ve çalışanları daha iyi desteklemek için “Hibrit İşyeri Esneklik Kılavuzu” adlı yeni bir kılavuz yayınlamıştı. Bu belgede, insanların ekip üyeleriyle bağlantıda kalırken herhangi bir zamanda herhangi bir yerden nasıl çalışabilecekleri hakkında yer vermişti. Microsoft, ayrıca, kullanıcıların en iyi neyin işe yaradığına bağlı olarak kendi stillerini seçmelerine olanak tanıyacak araçlar oluşturmaya kararlı olduğunu belirtti.

Microsoft’un 2021’deki performansı, bulut altyapı hizmetlerindeki, özellikle Azure platformundaki büyümeden de kaynaklandı. Ağustos 2021 itibariyle, Microsoft’un Azure’u bulut pazarının %48’ini oluşturuyor ve pazar payı artıyor.

Bu yüzde 2023 yılı Microsoft için de iyi bir yıl olabilir. Microsoft, geleneksel olarak güçlü işlerinde büyümeyi sürdürmenin yanı sıra, hızla büyüyen Metaverse pazarına da girmeyi hedefliyor.

Kasım 2021’de, Facebook’un Meta olarak yeniden markalaşmasından sadece birkaç gün sonra Microsoft, Metaverse’e girdiğini duyurmuştu. Mesh adlı sanal dünya platformu Teams Uygulaması içinde. Metaverse’in, işin geleceği de dahil olmak üzere tüm endüstrileri yeniden tanımlamaya hazır olduğu göz önüne alındığında, bu Microsoft için büyük bir anlaşma olabilir. Analistler, Metaverse’in 2030 yılına kadar 8 trilyon dolarlık bir pazar olabileceğini tahmin ediyor.

İlginizi Çekebilir:  2023’de satın alınabilecek en iyi oyun ve metaverse kripto para birimleri

Metaverse ve Microsoft’un teknolojinin diğer yönlerindeki hakimiyetini birleştirdiğinizde, neden 2023’de satın alınacak en iyi 10 hisseden biri olduğunu görmek zor değil. Potansiyel oldukça yüksek.

2.International Business Machines Corporatio (IBM) 

International Business Machines Corporation ( IBM), 2021’de pek parlak bir yıl geçirmedi. şirket sadece yatırımcılarına  %9’un biraz üzerinde bir kazanç sağladı, bu da S&P 500 gibi önemli endekslerin altında performans gösterdiği anlamına geliyor.

Bununla birlikte, 2021 boyunca IBM’in çevresinde birçok olumlu gelişme oldu. Örneğin,  serbest nakit akışlarında artış. IBM’in serbest nakit akışı, büyük ölçüde farklı operasyonlarından elde edilen nakit artışının öncülüğünde 2021’de 300 milyon dolar artarak 11,1 milyar dolara yükseldi.

IBM ayrıca, uzun vadeli değer artışı açısından bir artı olan temel işlerine daha fazla odaklanma yönünde adımlar attı. Bu yönde attığı adımlardan biri de Kyndryl’in yan ürünüydü. IBM sonunda Kyndryl kasım 2021 de bünyesine katmayı başarmıştı başardı, ve şirket hisseleri o sırada daha yüksek işlem görmüştü. Bunun nedeni, IBM’in artık değer yaratan temel işlere odaklanma becerisine yönelik yatırımcıların  iyimserliğidi.

OKU  Banka Kredi Teminatları

Bunun yanı sıra, IBM’i 2023’de satın alınacak en iyi hisse senedi haline getirecek birçok şey var. Bunlardan biri, IBM’in artık temel işlerine daha fazla odaklanma niyetinde olmasıdır. IBM, Ekim 2021’de yayınladığı yatırımcı raporunda, yazılım ve danışmanlığa odaklanarak portföyünü geliştirmek. Bu iki sektör, güçlü bir büyüme sağlarken aynı zamanda şirketin toplam gelirin yarısından biraz daha azını oluşturuyor.

IBM ayrıca bulut hizmetlerine yaptığı yatırımlardan büyük ölçüde faydalanması bekleniyor. IBM cloud, toplam bulut pazarının küçük bir bölümünü oluştursa da, şirket yine de bulut hizmetlerinden sağlıklı bir getiri sağlıyor. Bulut pazarının hızla büyümesi beklenen %19,1 bileşik yıllık büyüme oranı 2027’ye kadar, IBM ve diğer bulut hizmetleri sağlayıcıları konusunda iyimser olmak için her türlü nedeni sağlıyor.

3.Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSM)

Tayvan Yarı İletken İmalat Şirketi (TSM) 2021’de nispeten zayıf bir yıl geçirdi. Yıla bir satışla başladı, ardından yılın büyük bölümünde bir aralıkta işlem gördü.

2023’de TSM için işler oldukça iyimser görünüyor. Gelirler 2021’e kadar bir büyüme yolundaydı ancak 2021’in 4. çeyreğinde rekor kırdı. Tayvan Yarı İletken İmalat önceki yılın aynı dönemine göre gelirlerinde %21’den fazla artış yaşamıştı . TSM’nin satışları, çiplerine yönelik artan küresel talebe bağlanıyor. Pandemi nedeniyle arz darboğazları, 2021’de çip fiyatlarının daha da yükselmesine neden olduğu için 4. çeyrekte gelirde patlama yaşamıştı. Bu nedenler ile TMS hissesi almak için iyi bir sene.

Artan talebin yanı sıra çip fiyatlarınında daha da yükselmesi bekleniliyor. Bu nedenle, TSM 2023’de önemli ölçüde kazanç sağlayabilir ve 2023’de satın alınabilecek en iyi 10 hisseden biri olabilir.

4. Intel (INTC)

Çoğu yonga üreticisi gibi Intel (INTC), 2021’de zayıf bir yıl geçirdi. Intel, S&P 500 gibi büyük endekslerde önemli ölçüde düşük performans göstererek yılı önemsiz bir %3,70 kar ile kapattı.

İlginç bir şekilde, Intel’in temel metrikleri, hisse senedi düşük performans gösterse bile güçlü kalıyor. Örneğin, çip kıtlığında fiyatları yüksek tuttu ve bu, Intel’in 2021’deki gelirlerine yansıdı. Örneğin, 2021’in 3. çeyreğinde Intel, 2020 ile karşılaştırıldığında %5 gelir artışı duyurdu.

Artan çip fiyatlarının yanı sıra şirket, bu büyümeyi inovasyona ve daha iyi müşteri ilişkilerine bağladı. O sırada CEO Peter Gelsinger, Intel’in uygulamaya odaklanmasının, şirketin TSMC ve Samsung gibi rakipler karşısında pazar liderliğini sürdürmelerine yardımcı olacağı gibi yeni yarı iletken süreçleri ve mimari gelişmeler de katkı sağlayacağını ifade etmişti.

İleriye dönük olarak, bu avantajlar Intel’in hisse değeri tüm 2023’de ve Pazardaki temel avantajları sayesinde muhtemelen 2023 sonrasında da Intel’in hisse senedi fiyatına yansıyacaktır.

Çip fiyatlarının da yükselişte olması Intel’i ve tüm çip şirketlerini olumlu etkileyecek bir faktör. Bu faktörler ve yıla olumlu bir notla başlayan çip stokları ile Intel, 2023’de satın alınacak ilk 10 hisse arasında kolayca öne çıkıyor.

OKU  Hareketli Ortalama Nedir?

5. Qualys (QLYS)

Siber güvenlik hizmetlerine yönelik artan talebe rağmen Qualys (QLYS), 2021’in sonunda, sadece %5 arttı.

QLYS’nin temelleri 2021 boyunca oldukça güçlüydü. Örneğin, şirket üçüncü çeyrek sonuçlarını bildirirken, temel iş segmentlerinde güçlü bir büyüme yakaladığını bildirmişti.

Qualys, bulut bilişimdeki büyüme nedeniyle, 2021’in 3. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyeğine göre Gelirini 70 milyon dolara yükseltmişti . Qualys ayrıca, güvenlik açığı yönetimi algılama ve yanıt çözümünün (VMDR) dünya çapındaki müşterilerin yüzde 32’si tarafından benimsendiğini kaydetti.

2023’de QLYS hissesiyle ilgili umut verecek bir çok gelişme var. QLYS’nin 2023’de satın almaya değer bir hisse senedi olmasının nedenlerinden biri, siber güvenlik pazarının yüksek büyüme gösteren bir pazar olmasıdır. 2020’de yayınlanan bir araştırmaya göre, siber güvenlik sektörünün önümüzdeki 10 yıl içinde yıllık %13,4’lük bir bileşik oranla büyümesi ve 2027 yılına kadar 346 milyar ABD dolarına ulaşması bekleniyor. Pazarın en büyük oyuncularından biri olan Qualys, Genel pazar büyümesinden büyük ölçüde yararlanarak, 2023’de satın alınacak en iyi hisse senetlerinden biri haline geliyor.

6. JP Morgan (JPM)

JP Morgan (JPM) 2021’de harika bir yıl geçirdi ve yılı %19,33 yükselişle kapattı.

JP Morgan’ın 2021’deki hisse senedi performansı, 2021’de kaydettiği güçlü gelir artışının bir yansımasıydı.2021’in 3. çeyreğinde, JP Morgan’ın net gelir 2,2 milyar dolar artarak 11.7 milyar dolara ulaştı. Gelirlerin artmasındaki ana sebep JP Morgan’ın bankacılık hizmetlerinin artan şekilde benimsenmesini yansıttı. Spesifik olarak, bankanın net geliri, mevduatlardan ve müşteri yatırımlarından gelen büyüme ile üçüncü çeyrekte %8 artarak 6.2 milyar dolara ulaşmıştı.

2023’de JP Morgan’ın güçlü hisse senedi performansını sürdürme şansı yüksek. JP Morgan’ı 2023’de satın alınacak en iyi hisse senedi yapan önemli bir faktör ise, yaklaşan FED faiz artırımı.

Bu, çoğu hisse senedi için alım trendini azaltmış olsa da, bankacılık hisseleri oldukça iyi görünüyor. Bunun nedeni, bankaların yüksek faiz oranı ortamında daha yüksek gelir kaydetmeye devam etmesidir. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük bankalardan biri olan JP Morgan için bu bir artı, istikrar ve büyümenin bir karışımı, bu nedenle 2023’de satın alınabilecek en iyi hisse senedi listemizde JPMorgen 6. sırada bulunuyor.

7. Bank of America (BAC)

Bank of America (BAC), 2021’de iyi bir yıl geçirdi. Yılı, çoğu hisse senedi endeksinden çok daha yüksek bir şekilde, %45’lik bir artışla kapattı.

BAC’nin 2021’deki güçlü performansı, yıl boyunca her çeyrekte elde edilen sağlam sonuçlardan kaynaklıydı. BAC, 2021 yılının ilk çeyreğinde güçlü bir performans sergiledi ve mevduatını %25 artarak 924 milyar dolara ulaştırdı. Bu çeyrek aynı zamanda tüketici yatırımlarının %53 artarak 324 milyar dolara ulaştığı çeyrek oldu.

2023’ye baktığımızda, Bank of America hakkında umut edilecek çok şey var. Makro ortamdan iç temellerine kadar, BAC’nin 2023’de yükelişe geçmesi için iyi bir şans var.

OKU  Menkul Kıymet Nedir?

8. Goldman Sachs (GS)

Fed bu yıl faiz oranları artacakken, Goldman Sachs (GS) 2023’de satın alınacak ilk 10 hisse senedini listesinde kaçınılmaz bir seçenek.

Goldman Sachs 2021’de harika bir yıl geçirdi ve yılı %31 artışla kapattı. Bu, çoğu hisse senedi ve hisse senedi endeksinden çok daha yüksek bir oran.

Goldman Sachs, çoğu banka gibi, 2023’ye yeşil bir başlangıç ​​yaptı ve beklentiler oldukça iyi görünüyor. Yeni başlayanlar için, büyümesini olumlu yönde etkileyebilecek hızlı büyüyen şirketlere yatırım yapıyor. Örneğin, Goldman Sachs, Project44’ün destekçilerinden biridir. Projeckt44 Tedarik zincirlerini daha verimli hale getirmeye odaklanan 2,4 milyar dolarlık bir şirkettir.

Tüm bu faktörler söz konusu olduğunda, Goldman Sachs hissesinin 2023’de iyi performans gösterme şansı oldukça yüksek.

9.  Amazon (AMZN) 

2020’deki güçlü kazanımların ardından Amazon, 2021’de yavaşladı. 2021’in sonunda Amazon (AMZN) yartımcılarına yaklaşık %3’lük bir kazanç sağladı.

Ancak bu, Amazon’un temellerinin zayıfladığı anlamına gelmez. Amazon, bulut işinde pazar lideri olmaya devam ediyor ve dünya çapında en çok tanınan çevrimiçi perakendecilerden biri.

Amazon’u 2023’de satın alınacak en yüksek büyüme hissesi yapan en önemli faktörlerden biri Amazon Web Servisleridir. Analistler, AWS’nin tek başına 1 trilyon doların üzerinde değere sahip olduğuna inanıyor. Bu, Tüm Amazon grubu için eşi görülmemiş bir şekilde değerlenmesine neden olabilir.

Bir de konuşulan bir diğer faktör ise Amazon hisselerinin bölünmesi olayıdır, Amazon’u düzenli yatırımcılar için daha uygun maliyetli hisse senedi sunması için böyle bir yol izleyebileceği konuşuluyor.

Potansiyel olarak bu kadar büyük şeylerin ortaya çıkmasıyla Amazon, 2023’de satın almak ve elde tutmak için büyük bir hisse senedidir.

10. Tesla (TSLA)

Tesla (TSLA), 2021’de iyi bir yıl geçirdi ve yılı %25 artışla kapattı. Tesla’nın 2021’deki güçlü performansı, artan talep ve siparişleri teslim etme yeteneği ile çok ilgiliydi.

Tesla, Talon Metals Corp. ile bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma sayesinde Tesla, kesintisiz metal akışı ve elektrikli otomobil akülerine olan artan talebini karşılamak için ihtiyaç duyulan diğer parçaları kesintisiz bir şekilde sağlamayı hedefliyor.

Bundan dolayı analistler de oldukça iyimser. Goldman Sachs, Tesla için fiyat hedefini yükseltti. Goldman Sachs, Model Y’nin üretiminin artması ve Almanya ile Austin, Teksas’ta ise yeni fabrikaların açılmasıyla Tesla’nın gelirlerinin 2023’de artabileceğine inanıyor.

Elon Musk dümendeyken ve tüm bu gelişmeler yaklaşırken, tesla 2023’de satın alınabilecek en iyi hisselerden biri. Tesla, yıl sonuna kadar kolayca %50’nin üzerinde kar sağlayabilir.

baskılı ıslak mendil