QNB Finansbank Bireysel Emeklilik İptal İşlemi Nasıl Yapılır?

Bireysel emeklilik, ülkemizde son yıllarda giderek daha fazla gündeme gelen bir emeklilik fırsatıdır. Bankalar tarafından sunulan devlet destekli bir emeklilik fırsatı olan bireysel emeklilik sistemi, ya da kısacak BES, QNB Finansbank tarafından da emeklilere sunulmaktadır. QNB Finansbank, müşterilerine sunduğu kolaylıklar ve fırsatlar ile ülkemizin en fazla tercih edilen bankaları arasında yer almaktadır; özellikle emeklilere ve BES sisteminden faydalanmak isteyen kimselere sunduğu kolaylıklar ile QNB Finansbank her geçen gün daha fazla tercih edilmektedir. BES bu noktada tüm vatandaşlarımızın faydalanabileceği, fazlasıyla kullanışlı ve yardımcı bir emeklilik sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bireysel Emeklilik Sistemi her ne kadar ülkemizde giderek yaygınlaşmakta olan bir sistem olsa dahi bu sistem ile ilgili pek çok soru ve bilinmezlik de söz konusudur. Bu noktada pek çok kimse de BES ile ilgili çeşitli sorular sormakta, bu sistemin ne olduğunu anlamaya çalışmaktadır. Özellikle müşterilerine çok büyük avantajlar sağlayan QNB Finansbank BES ile ilgili çok fazla soru gündeme gelmektedir. Öyle ki internette en çok aratılan sorular arasında “QNB Finansbank BES nedir? QNB Finansbank BES başvurma işlemleri nelerdir? QNB Finansbank BES nasıl iptal edilir?” gibi sorular yer almaktadır. BES işlemleri ve QNB Finansbank BES ile ilgili aklınızdaki sorulara bir yanıt arıyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Bu yazımızda, QNB Finansbank BES ile ilgili akıllardaki soru işaretlerini gidermeye çalışacağız.

BES Nedir?

Bireysel Emeklilik Sistemi, ya da kısaca BES, emeklilikte kişilere ek gelir sağlayacak bir sistem olarak karşımıza çıkmaktadır. Kişilerin, aylık gelirlerinin bir bölümünü bir bankaya yatırarak normal emekliliklerinin yanı sıra bir de bireysel emeklilik ile emekli olmaları bu sistem sayesinde mümkündür. Bireysel Emeklilik Sistemi tarafından sunulan en büyük avantajlardan birisi de kişinin emekliliğinde kendisine ekstradan gelir sağlayacak bir sistem olmasıdır. Ne yazık ki günümüzde emekli maaşlarının bir kişinin yaşam standartlarını tam anlamıyla sürdürmesine yetmeyeceği gerçeği pek çok kişinin emekliliklerinde de ek gelir elde etme çabasına girmesine sebep olmaktadır. BES bu noktada kişilerin birden fazla yerden emekli olmasını sağlayarak onlara emekliliklerinde her türlü ihtiyaçlarını kolay bir şekilde sağlayacak bir emeklilik sistemi ile emekli olmalarını sağlar. Böylece, emekli olduğunuzda sadece devletten değil aynı zamanda BES sistemine katıldığınız bankadan da emekli maaşı alırsınız.

BES
BES

BES Sisteminin İşleyişi

BES sistemi, en çok tercih edilen bankacılık hizmetleri arasında yer almaktadır. Bu noktada, pek çok banka, BES hizmetini müşterilerine sunmakta ve onlara emekliliklerinde rahat etmelerini sağlayacak fırsatlar ile yardımcı olmaktadır. BES sisteminin nasıl işlediği ise pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. BES sisteminin işleyişini şu şekilde özetlememiz mümkündür:

  • Bireysel Emeklilik Sistemi, kişinin yatırdığı birikimin toplanması, değerlendirilmesi ve kişiye gerek toplu para olarak gerek maaş ödemesi olarak tekrar verilmesi esasına dayanan bir sistemdir.
  • Bireysel Emeklilik hesabınıza yaptığınız katkı payı ödemesi sizin seçtiğiniz emeklilik yatırım fonlarında değerlendirilir ve buna bağlı olarak size geri ödemesi yapılır.
  • Bireysel Emeklilik Sistemi devlet destekli bir sistem olup aylık sizin yatırdığınız paraya ek olarak bir miktar devlet katkısı da ödenmektedir. 2013 yılında başlayan bu uygulama ile sisteme yatırdığınız her katkı tutarının %25’i kadar bir ek tutar da devlet tarafından hesabınıza yatırılmaktadır. 2022 yılından itibaren ise daha önce %25 olan bu oran %30’a yükseltildi. Bu durumda, aylık 1.000 TL yatırım yapan bir kişinin kendi katkı payına ek olarak 300 TL bir devlet katkısı da yapılacağını söyleyebiliriz.
  • 10 yıl boyunca BES sisteminde kalmış ve 56 yaşını geçmiş olan kimseler emekliliğe hak kazanırlar.
  • Bireysel Emeklilik Sisteminde emeklilik hakkınızı elde ettiğiniz takdirde hesabınızdaki parayı toplu olarak alabilirsiniz ya da yıllık gelir sigortası ile ömür boyu ya da belirli süreler boyunca düzenli bir emekli maaşı gibi alabilirsiniz.
OKU  Netflix Hisse Senedi (NFLX): İyi Bir Seçenek mi?

QNB Finansbank BES sistemi de yukarıda gördüğünüz sisteme bağlı olarak çalışmaktadır. Kısacası, tüm sistem, sizin aylık yatırdığınız katkı payları ve ek devlet katkısı ile en az 10 yıllık bir süreçte biriken parayı ister toplu ister aylık olarak alabilmenizdir. BES, günümüzdeki hayat pahalılığını ve emekli maaşlarının durumunu düşündüğümüzde herkesin faydalanabileceği bir sistem olarak karşımıza çıkmaktadır.

QNB Finansbank Bireysel Emeklilik İptal İşlemi Nasıl Yapılır

QNB Finansbank tarafından sunulan Bireysel Emeklilik Sistemi, gerek sunduğu kolaylıklar ve avantajlar ile gerek müşterilerine sunduğu rahat emeklilik fırsatı ile her zaman en avantajlı çözümleri sunmaktadır. Ancak, QNB Finansbank, müşterilerinin istediği her işlem için en kolay çözümleri sunmayı da hedeflemektedir; bu işlemler arasında Bireysel Emeklilik İptali de yer almaktadır. Eğer siz de QNB Finansbank BES iptali işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız ve bu işlemi nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız doğru yerdesiniz.

QNB Finansbank ile anlaşarak bir emeklilik planı edinen kişilerin BES sisteminden çıkması fazlasıyla kolay bir işlem ile gerçekleştirilebilir. QNB Finansbank, Kolay Emeklilik Planı ve Elit Emeklilik Planı seçeneklerini sunduğu müşterilerine gayet kolay bir işlem ile emeklilik planlarını iptal etme fırsatı sunmaktadır. Ancak, QNB Finansbank, BES planlarını Cigna Sağlık Hayat ve Emeklilik A.Ş. ile anlaşmalı olarak sunduğu için bireysel emeklilik sistemi planlarını kendisi iptal etmemektedir. Müşterilerin, QNB Finansbank üzerinden katıldıkları BES planlarının iptali için Cigna ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. Bu durum, söz konusu emeklilik planının anlaşmasının Finansbank şubelerinde gerçekleşmesi durumunda bile geçerlidir.

Bireysel Emeklilik Sistemi
Bireysel Emeklilik Sistemi

Bu durumda bir müşteri birden fazla yöntem ile BES planını iptal edebilir. Bunlardan ilki Cigna Çağrı Merkezi’ne 0 850 222 0 860 numarası üzerinden ulaşıp BES planının iptalini talep etmektir. Müşteri, eğer imzaladığı anlaşmanın yürürlüğe girişinin üzerinden 60 gün geçmiş ise görüştüğü temsilci ile bir iptal talebi oluşturur. Çağrı Merkezi ile iletişime geçtikten sonraki 48 saat içerisinde müşteri ile iletişime geçilerek iptal durumunda neler olabileceği konusundaki detaylar gözden geçirilir ve işleme devam edip edilmeyeceği kararlaştırılır. Eğer müşteri devam etmek istiyorsa iade süreci başlar. Katılımcının yaptığı katılımdan anlaşma gereğince yapılabilecek kesinti tutarı alındıktan sonra kalan para duruma göre 10 ila 20 gün içerisinde katılımcıya iade edilir.

Bunun yanında, bir müşterinin e-posta aracılığıyla QNB Finansbank BES sisteminden çıkması da mümkündür. Katılımcının yapması gereken tek şey [email protected] adresine bir e-posta atıp BES iptal talebinde bulunmaktır. Bunun üzerine katılımcı kendisine yollanacak olan formları çıkartıp, el yazısıyla doldurup tarayıcı ile tekrar bilgisayara aktararak aynı e-posta adresine yollayarak işlemi tamamlar. Aynı şekilde gerekli kesintiler yapıldıktan sonra hesaptaki tutar katılımcıya iade edilir.

Eğer bir katılımcı telefon ya da e-posta aracılığı ile BES iptali yapamıyorsa bu durumda posta ya da faks gibi yöntemler ile de BES iptali gerçekleştirebilir.

OKU  Kredi Kullanırken İkinci Kredi Çekilebilir Mi?

baskılı ıslak mendil