2023 Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar? Başvuru ve Sorgulama

2023 bedelli askerlik ücreti tutarı, yapılan zamla 122 bin 351 TL oldu. Yapılan zam nedeniyle bedelli askerlik hizmetinden yararlanmak isteyenlerin ödeyeceği ücret arttı. 2023 bedelli askerlik ücreti tutarının ödenmesi ile askerlik hizmeti bedelli olarak yapılır.

Bedelli askerlik, özellikle yoğun iş ya da eğitim hayatı nedeniyle uzun süreli askerlik yapamayanlara uygundur. Bedelli askerlik yapmak isteyenlerin başvuru dönemlerini takip etmesi gerekir.

Askerlik yoklamasının zamanında yaptırılması da önemli konulardan biridir. Yoklamanın zamanında yaptırılmaması halinde kaçak duruma düşülür. Kaçak duruma düşüp bedelli askerlik başvurusu yapanlardan daha fazla ücret alınır. Bakaya duruma düşenlerin de fazla ödeme yapması gerekir.

Bedelli askerlik ücrete yıllara göre değişiklik gösterir. Memur maaş katsayısında meydana gelen artışa bağlı olarak ücret artar. Bedelli askerlik ücreti, eskiden dönem dönem sunulan bir hak iken kalıcı hale gelmiştir.

Bedelli askerlik başvuruları, belirli tarih aralıkları arasında alınır. Bu tarihler arasında başvuru yapanlar, bedelli askerlik hakkından yararlanır.

Bedelli Askerlik Nedir?

Bedelli askerlik, uzun süreli askerlik yapmak için zamanı olmayanlara sunulan bir haktır. Bedelli askerlik koşulları şu şekilde sıralanabilir:

  • Bedelli askerlik hakkından askerlik çağına girmiş ve askerlik yükümlüsü olan kişiler yararlanabilir.
  • Askerlik çağına gelmiş olmak dışında bir yaş şartı yoktur. Fiili askerlik hizmetine başlayanlar, bu haktan yararlanamaz.
  • Yoklamasını henüz yaptırmayan yükümlülerin sağlık muayenelerini tamamlamaları gerekir.
  • Daha önce bedelli askerlikten yararlanma hakkına ulaşıp bu haktan vazgeçenlerin bedelli hakkı kaybolur.
  • Ek bedel tutarını iki ay içerisinde ödemek
  • Kura ve sınıflandırma işlemleri neticesinde bedelli askerlik için uygun görülmek
  • Bir ay sürecek temel askerlik eğitimin tamamlanması gerekir.
  • Bedelli askerlik ücreti, askerlik şubelerinden yapılabilir. Başvuruların, e-Devlet üzerinden de yapılması mümkündür.
  • Başvurular, yılın son günü mesai bitimine kadar yapılabilir.
  • Başvuru yapmak isteyen kişinin kendisi, eşi, vasisi ve yakınları tarafından başvuru yapılabilir.
  • Kura neticesinde bedelli askerliğe seçilmeyen kişilerin paraları iade edilir.
  • Ödemelerini müracaat yılından sonra yapanlar, ödeme tarihini takip eden yılda bedelli askerlik hizmetini yerine getirir.

2023 Bedelli Askerlik Kaç Gün Yapılır?

2023 bedelli askerlik yapılma süresi, 28 gün olarak uygulanır. Bu süre sonunda askerler, terhis olur. Bedelli askerlik celp bilgileri, askerlik şubelerinden alınır. Aynı zamanda e-Devlet üzerinden de gerekli bilgilere erişilebilir.

Bedelli askerlik sorumluluğu celp ve sevk kurallarına göre ortaya çıkanlar, 10 gün öncesinden sevk kâğıtlarını alabilir. Sevk kâğıtları, e-Devlet’ten ve askerlik şubesinden alınabilir.

Bedelli askerlik başvurusu yapmak isteyenlerin gerekli işlemleri, e-Devlet’ten yapılabilir. Başvuru yapıldıktan sonra ödemenin de yapılması gerekir. Ödeme yapmayanların bedelli askerlik yapması mümkün değildir.

OKU  METAVERSE'DE NASIL İÇERİK OLUŞTURUCU OLUNUR?

2023 Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar Oldu?

2023 bedelli askerlik ücreti, 122 bin 351 TL olarak belirlendi. Askerlik hizmetini bedelli olarak yapmak isteyenlerin bu tutarı ödemesi gerekir. Bunun yanı sıra ek ödeme tutarı da vardır. Yoklama kaçağı ve bakaya durumda olanların ek ödeme yapması gerekir.

Bedelli askerlik yapmak isteyenlerin başvurularını yaptıktan sonra ücreti yatırması gerekir. Ücreti yatırmayan kişilerin bedelli askerlik hizmetinden yararlanması mümkün olmaz. Bedelli askerlik hizmetinde 28 gün askerlik yapılır. 28 gün sonunda terhis olunur. Böylece kişi askerlik hizmetini yapmış sayılır.

2023 Bedelli Askerlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

2023 bedelli askerlik başvurusu yapmak için e-Devlet sistemi kullanılabilir. 2023 bedelli askerlik ücreti tutarı, başvuru yapıldıktan sonra ödenir. E-Devlet sisteminden başvuru için turkiye.gov.tr adresine girilir. Bunun yanı sıra e-Devlet mobil uygulaması da bedelli askerlik başvurusu için kullanılabilir.

E-Devlet sistemine girildikten sonra “Giriş Yap” yazan alana tıklanır.

2023 Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar? Başvuru ve Sorgulama

Gelen ekranda ilk olarak kimlik numarası bilgisi girilmelidir.

Kimlik numarasından sonra girilmesi gereken bilgi e-Devlet şifresidir.

E-Devlet şifresi de girildikten sonra “Giriş Yap” yazan alana tıklanmalıdır.

Gelen ekranda “Askerlik” yazarak askerlik durumu ile ilgili güncel bilgilere erişilebilir. Bedelli askerlik başvuru sistemi açıldığında da e-Devlet’te görünür

“Milli Savunma Bakanlığı/Askerliğim” kısmından güncel askerlik bilgilerine ulaşılır.

E-Devlet üzerinden “Askerlik Durum Belgesi Doğrulama” işlemi de yapılabilir. Bunun yanı sıra “Sevk Başvurusu Belge Doğrulama” işlemi de yapılabilir. İşlemleri e-Devlet üzerinden hallederek kısa sürede tamamlayabilirsiniz.

E-Devlet üzerinden işlemleri yaparak bedelli askerlik hizmeti için talebinizi Milli Savunma Bakanlığına iletebilirsiniz.

2023 Bedelli Askerlik Ücreti Nereden Yatırılır?

2023 bedelli askerlik ücretinin yatırılması için internet şubesi ya da mobil şube kullanılabilir. Ziraat Bankası internet şubesinden ödeme yapılabilir. Bunun yanı sıra Ziraat Bankası mobil şube üzerinden de başvuru yapılması mümkündür.

Ziraat Bankası internet sitesine girdikten sonra “İnternet Şubesi” seçeneğine tıklamak gerekir.

“İnternet Şubesi” kısmına tıkladıktan sonra “Bireysel” seçeneğine tıklanmalıdır.

Gelen ekranda T.C. kimlik numarası girilmelidir. Bunun yerine müşteri numarası kullanılarak da giriş yapılır.

Ziraat Bankası internet şubesi şifresi girildikten sonra işlemlere devam edilir.

Şifre bilgisi girildikten sonra “Devam” yazan alana tıklanmalıdır.

Gelen ekranda “Vergiler ve Resmi Kurumlar” seçeneği tercih edilir.

 Buradan “Muhasebat” yazan kısma tıklamak gerekir.

Bu kısımdan T.C. kimlik numarası girilerek ödeme yapılabilir. Ancak öncesinde bedelli askerlik başvuru işlemleri tamamlanmalıdır. Bedelli askerlik başvuruları, e-Devlet üzerinden yapılabilir. Bunun yanı sıra askerlik şubelerinden de başvurular tamamlanabilir.

Başvuru tamamlandıktan sonra sıra ödeme işlemlerine gelir. Ödeme de tamamlanınca askere alım için beklemek gerekir.

2023 Bedelli Askerlik Ücreti Taksitlendirilir mi?

2023 bedelli askerlik ücretinin taksitlendirilmesi mümkün değildir. Bedelli askerlik ücretinin peşin olacak şekilde ödenmesi gerekir. Taksitle ödemeyi doğrudan Milli Savunma Bakanlığına yapmak mümkün değildir.

OKU  Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Ne Kadar Maaş Alır? (GÜNCEL)

Milli Savunma Bakanlığı yerine bankaya taksitle ödeme yapmak mümkün olabilir. Banka kredisi ile bedelli askerlik ücretini ödeyecek olanlar vade süresini uzatarak taksit sayısını artırabilir.

Bedelli askerlik ücreti, başvuru süreci tamamlandıktan sonra yapılır. Başvuru tamamlandıktan sonra internet bankacılığından ya da mobil şubeden ödeme yapılabilir.

2023 Bedelli Askerlik Ücreti Son Ödeme Tarihi Ne Zaman?

2023 bedelli askerlik ücreti son ödeme tarihi, 2023’ün ikinci dönemi için 30 Aralık 2023 ‘tür. Bu tarihten sonra yapılacak başvurularda yeni ücret tarifesi uygulanır. İlgili dönemin ücret tutarından yararlanmak isteyenlerin başvurusunu 30 Aralık’a kadar yapması gerekir.

Bedelli askerlik başvurusu yapmak isteyenler, gerekli işlemleri askerlik şubesinden yapabilir. Bunun yanı sıra e-Devlet üzerinden de başvuruların yapılması mümkündür. Başvuru aşaması tamamlandıktan sonra sıra ücret ödeme aşamasına gelir.

Bu aşama da tamamlandıktan sonra süreç sona erer. 28 günlük askerlik hizmetinin yapılması ile kişinin askerlik ile ilişiği kalmaz. Bedelli askerlik ücreti her yıl değişikliğe uğrar. Memur maaş katsayısında meydana gelen artışa bağlı olarak artar.

Bedelli askerlik, 28 gün devam eder. 28 günün sonunda kişi terhis olur. Terhis olan askerler, vatani görevini yerine getirmiş sayılır.

Bedelli askerlik hizmeti, kısa sürede vatani görevi tamamlamayı mümkün kılar. Bu nedenle başvuru süreçleri eksiksiz tamamlanmalı ve başvuru tarihlerine dikkat edilmelidir. Böylece herhangi bir sorun yaşanmaz.

Bedelli askerlik başvuruları iki dönem içerisinde alınır. 2023 bedelli askerlik ücreti tutarı, yıllara göre değişir. Her yıl fiyat artış gösterir.

baskılı ıslak mendil